Microdermabrasie ervaringen

Mijn microdermabrasie ervaringen

Je hoort, ziet en leest veel over microdermabrasie, maar hoe werkt het precies?
Lees mijn microdermanrasie ervaringen en de ervaring van anderen!

Zelf jouw persoonlijke microdermabrasie ervaringen delen kan hier ook!

En doet een microdermabrasie behandeling pijn, hoelang werk een behandeling en helpt microdermabrasie echt goed? En wat is een goede microdermabrasie prijs voor een goedkope behandeling?

Vele goede vragen waarop je waarschijnlijk een eerlijk antwoord zoekt, mijn eigen ervaringen deel ik hier dan ook graag met je. Uit ervaring vertel ik de werking en waarop je moet letten voor je een microdermabrasie behandeling ondergaat en meer. Onafhankelijke antwoorden met uitleg in duidelijke taal.

Kristal microdermabrasie
Het kristal microdermabrasie apparaat bestaat uit een compressor die in de lucht via een slang door de handunit haalt. Zodra de unit de huid raakt, wordt er een vacuüm getrokken. Via een andere slang voert het apparaat aluminium oxide kristallen (korund) aan en blaast dit over het huidoppervlak. Samen met de dode huidcellen worden de kristallen via genoemde slang opgezogen en afgevoerd.

De diepte van peeling ofwel huid afschilfering wordt bepaald door de kracht van het vacuüm en kristal aanvoer. De behandeling specialist zal elk stukje huidoppervlak zo 1 of 2 keer behandelen. En soms een derde keer als je huid dik genoeg is en een bepaald gebied intensere behandeling nodig heeft. Speciale aandacht kan uitgaan naar gebieden met en litteken of bruine vlekjes.

Kristal microdermabrasie ervaring

Kristal microdermabrasie kan als wat onplezierig ervaren worden, vooral rond het gevoelige weefsels van de mond en neus, maar het moet en mag niet pijnlijk zijn. De specialist zal uw gewenste comfort-niveau tijdens de behandeling handhaven. Laat het hem of haar ook zeker weten als het pijn begint te doen, want pijn leiden is echt niet nodig!

De schoonheidsspecialist zal uit hygiëne overweging doorgaans zelf een masker dragen, handschoenen en oogbescherming. Ook moeten jouw ogen beschermd worden, er blijven altijd kristallen achter op de huid, deze moet je echt niet in het oog wrijven.

Vind meer beauty en slim besparen tips bij mijn geselecteerde websites>>

Diamond-tip microdermabrasie
De diamond-tip methode maakt gebruik van dezelfde vacuüm technologie en hand-unit, echter zijn worden er hierbij geen kristallen geblazen. De diamant tip zelf zorgt voor exfolieren van de huid, versnelt het natuurlijke proces van dode cellenvervanging voor nieuwe al het ware. De oude huidcellen worden met een vacuüm losgemaakt en via een slang afgezogen.

Diamond-tip ervaring
Er is keuze uit verschillende tips met verschillende waarden van ruwheid, de specialiste kies de juiste tip passend bij uw huidtype en behandelingsplan. Diamond-tip microdermabrasie is veel milder voor de huid en voelt hierdoor minder tot niet onaangenaam aan. Het eindresultaat is gelijk en het is bij een gevoelige huid dan ook zeker aan te bevelen.

Doe het zelf Microdermabrasie
Meer over thuis microdermabrasie Doe het Zelf Setjes vind je hier >>

Waarschuwingen bij microdermabrasie
Enkele waarschuwingen van punten waarop je zelf kunt letten zijn misschien handig om te weten. Als je hiervoor uitkijkt kan dit veel ongemak, pijn en leed voorkom.

Kijk goed welke opleiding en ervaring je specialist gevolgd heeft, de resultaten hangen af van deze expertise. Een ondeskundige behandeling, weinig ervaring of verkeerde techniek kan leiden tot schaafwonden tot aan bloedens toe. Met wie weet wel blijvende Littekens als gevolg. Als dat gebeurt weet je zeker dat de behandeling te agressief was. Let vooraf goed op en voorkom zo een slechte ervaring.

Medische missers
Wanneer je een slechte ervaring heb opgedaan die langdurig en misschien wel blijvende schade heeft veroorzaakt, kun je inschakeling van juridische hulp overwegen. Wanneer je opgelopen letsel is aan te merken is als medische misser, kun je in aanmerking komen voor schadevergoeding. Leer hier meer over op medische missers aanvechten.

Geen microdermabrasie in deze situaties
Onderga in de volgende situaties geen microdermabrasie behandeling zonder advies en toestemming van je arts:

 • Gevoelige huid en overgevoelige huid
 • Diabetes patiënten
 • Vasculaire aandoeningen (zoals Rosacea, Huidontsteking, Bacteriële infecties)
 • Verbrande huid (door zonnebrand of andere brandwonden)
 • Gebrek aan gevoel in je huid
 • Keloïde littekens
 • Aanwezige schaafwonden
 • Virale infecties (zoals herpes simplex, en Acne)
 • Gebruik van anticoagulans medicijnen (bloedstolling onderdrukkers)
 • Kort na een Botox behandeling (wacht minimaal 72 uur)

Gebruik van een zonnebrandcrème is altijd aan te raden, en blijf uit de zon na uw behandeling. De uv beschermlaag in je huid is samen met afvoer van de dode huidcellen voor een deel aangetast.

Persoonlijke verzorging opleiding volgen?
Zoals je ziet komt er nog wel wat kijken als je zelf schoonheidsspecialiste wil worden. Ontdek of het vak echt leuk en geschikt voor je is door een opleiding of cursus schoonheidsspecialiste te volgen, dat kan thuis en helemaal in je eigen tijd. Zelf een erkende diploma halen is mogelijk, zo maak je van hobby je werk! Kijk maar eens naar de opleiding vakdiploma schoonheidsspecialist en andere cursussen voor uiterlijke verzorging en styling.

Waar je goede microdermabrasie kunt krijgen
Er zijn in alle grote plaatsen wel salons waar je een heerlijke behandeling kunt krijgen. Enkel goede microdermabrasie salons in de volgende plaatsen kan ik je zeker aanbevelen:

 • Amsterdam
 • Utecht
 • Haarlem
 • Zaandam
 • Zwolle

Alle adressen van deze microdermabrasie centra geef ik per plaats op. Bij navraag zal ik deze tevens voorzien van prijzen en speciale aanbiedingen. En ook een goed apparaat voor thuisgebruik volgt.

Weet jij nog meer goede salon of schoonheidsspecialiste voor een verfrissende microdermabrasie behandeling? Bekijk ook mijn favoriete websites over gezondheid en duurzaam leven!

Deel jouw persoonlijke favoriet of eigen ervaringen met microdermabrasie hieronder, ik ben heel benieuwd!

6 Responses to “Microdermabrasie ervaringen”

 • Suzy Koster schreef:

  Grappig dit te lezen, Ik ga namelijk ook regelmatig naar Beauty Unlimited Amsterdam voor een microdermabrasie behandeling, ook kom ik daar overigens ook voor andere behandelingen. Ik ben hier zeer tevreden over en voorafgaand aan de gezichtsbehandeling krijg je altijd een intake. Hier kan je je wensen kenbaar maken en wordt er ook naar de huid gekeken.

 • Anouk schreef:

  Hoi. Ken je een goede salon in Amsterdam?

  Alvast bedankt.

  • admin schreef:

   Hallo Anouk,

   Een goede salon voor microdermabrasie in Amsterdam weet ik zo niet. Als een andere bezoeker zelf goede ervaringen heeft met Amsterdamse schoonheidskliniek mag je deze hieronder wel als aanrader vermelden.

   Ben zelf ook wel benieuwd!

 • Ria schreef:

  Onlangs heb ik vier behandelingen microdermabrasie bij Clinic 63 in haarlem gehad. De kuur bestond uit 5 behandelingen maar voor de laatste heb ik bedankt.
  Het personeel (ik kreeg 3 x een ander) was zeer ondeskundig, klaagde over haar lange reistijden en administratief werk wat nog gedaan moest worden. Een mondkapje werd niet gebruikt wat absoluut nodig was omdat de huidtherapeute op z’n zachts gezegd geen prettige adem had. De therapeutes waren (op 1 na) allemaal nieuw bij dit bedrijf en hadden een stoomcursus gevolgd. De informatie die zij gaven verschilde per keer. Ik ben 3 x op de dag zelf afgebeld omdat er geen therapeute naar Haarlem kon komen. Op mijn uitgebreide klacht nooit wat gehoord. Kortom een zeer slechte ervaring bij deze nieuwe vestiging van Clinic 63.

 • Adem schreef:

  Geachte mevrouw.
  Ik wil een microdermbasie.
  Welke specialist heeft meer ervaren.
  En wat zijn de prijzen?

  Groeten
  Adem

  • Isabella schreef:

   Onlangs heb ik een gecombineerde kuur van Microdermabrasie en Mesotherapie gevolgd bij Beauty Unlimited Amsterdam. Dit is mij heel goed bevallen. Ik heb een kuur van 4 gezichtsbehandeling gehad en je huid wordt echt zichtbaar beter en kleine rimpetjes verdwijnen ook echt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 + zeven =