Microdermabrasie

Wat Is microdermabrasie?
Microdermabrasie is een krachtige anti aging behandeling!

Microdermabrasie, ook wel microdermabrasion genoemd, is een van de eenvoudigste en meest effectieve anti-aging ofwel huid anti veroudering behandelingen die je kunt krijgen. De voordelen van Microdermabrasie zijn talrijk; het verzacht fijne lijntjes en rimpels in het gezicht, strijkt oneffenheden in je huid glad, verkleint grote zichtbare poriën, vermindert de zichtbaarheid  van Littekens en verminderd oppervlakte pigmentatie als huidvlekken en ouderdomsvlekken.

Microdermabrasie maakt het ook voor huidverzorgingsproducten gemakkelijker om in de dieper gelegen lagen van de huid hellend werk te doen en help bij de aanmaak en opbouw van collageen. Dit alles draagt er aan bij dat je huid zijn jeugdige uitstraling behoudt of zelfs terugkrijgt!

De veranderende technologie van microdermabrasie
Microdermabrasie is eenvoudig gezegd een krachtige mechanische peeling van de huid met een machine. Ofwel afschilfering van het bovenste huidlaagje flinterdun afschaven. De oorspronkelijke methode is kristal microdermabrasie en de nieuwere techniek heet diamond-tip microdermabrasie.

Beide methoden werken door het de bovenste laag van dode huidcellen te verwijderen uit het gezicht, borst en handen. Professionele microdermabrasie gebeurt meestal door een schoonheidsspecialiste in een beautysalon, ontspanning spa of medische spa, dermatoloog of gespecialiseerde huidverzorging studio. Deze schoonheidsspecialisten geven perfecte resultaten.

Microdermabrasie thuis sets
De resultaten van een schoonheidsspecialist kun je zelf benaderen met een doe het zelf Microdermabrasie Thuis Setje. Enkele goede apparaten geven bij correct gebruik een heel redelijk resultaat. Verwacht echter niet hetzelfde resultaat als bij een salon, deze gebruiken veel zwaardere professionele apparaten.

Een Goedkoop Microdermabrasie Setje voor thuis geeft je meer een scrub behandeling, aangenaam voor het gezicht, handen en borsten. Gebruik deze apparaten voorzichtig en voorkom huidirritatie door schurende bewegingen.

Historie Microdermabrasie
Microdermabrasie is niet nieuw en bestaat zelfs al een hele tijd, zo sinds de jaren ‘ 80 is de hiervoor gebruikte techniek telkens verbeterd. De methode die in het begin gebruikt werd is met gebruik van kristal microdermabrasie. Hierbij gebruikt men een spray met aluminium oxide kristallen, ook wel bekend als korund. Korrund is na diamant het meest harde materiaal op aarde. Kristal Microdermabrasie komt op de behandeling kaart van je beauty spa waarschijnlijk in verschillende varianten voor.

Enkele veel gebruikte microdermabrasie temen voor behandelingen zijn:

  • Huidscrub
  • Power peel
  • Derma-peel
  • Parijse peel

Andere kristalsoorten die sporadisch in huidverzorging machines van spa’s en centra gebruikt worden zijn op basis van zout of bicarbonaat. Persoonlijk heeft korund microdermabrasie mijn voorkeur boven genoemde alternatieven. Maar liever nog maak ik gebruik van Diamond-Tip.

Groeiend in populariteit is het nieuwere Diamond-Tip microdermabrasie dan ook onder velen. Hiermee bereik je hetzelfde resultaat als bij de kristal microdermabrasie, maar wel met veel minder ongemakken als huidirritatie van het schuren.  Sommige vrouwen geven echter nog altijd de voorkeur aan de kristal microdermabriase machines. Waarschijnlijk omdat je na zo’n behandeling echt het gevoel hebt dat er echt iets gebeurd is met je huid.

HydraFacial behandeling
De nieuwste technologie trend van microdermabriase heet HydraFacial. HydraFacial is een behandeling op waterbasis. Deze totaal behandeling verzorgd je huid grondig, peelt, verzorgd extracties en hydrateert in een behandeling door inbreng van natuurlijke zuren, antioxidanten, hyaluronzuur en peptiden.

Probeer de verschillende methoden en technieken zelf uit en kies de behandeling die het beste bij je huid type past. Belangrijker dan de laatste trends volgen is dat het voor jouw huid werkt en jij je er prettig en goed bij voelt!

Last van een huidaandoening? Veel ongemakken met de huid kun je eenvoudig zelf behandelen!

Voordelen van microdermabrasie
Met microdermabrasie kun je fantastische resultaten bereiken, maar het effect is sterk afhankelijk van de ervaring en vaardigheid van je schoonheidsspecialist. Kies daarom zorgvuldig een specialist of behandelcentrum waarover je uitsluitend goede ervaringen van klanten hoort. Vraag bij voorkeur de persoonlijke eerlijke mening van vriendinnen, vrienden en bekenden met eigen ervaring met microdermabrasie daar.

Behandelingen
Het beste resultaat bereik je meestal met een serie van een aantal behandelingen. De huidspecialist moet je normaal gesproken vooraf een goede inschatting kunnen geven voor de aanbevolen hoeveelheid behandelingen voor jouw huidtype en persoonlijk situatie. Een basis van 6 behandelingen om de 10 tot 14 dagen kan al heel goede resultaten geven.

Aangezien de microdermabrasie machine kan worden aangepast en de behandeling ingesteld op je huidtype en persoonlijke omstandigheid, kun je zelfs met een zeer gevoelige huid een geschikte behandeling krijgen. Schoonheidsspecialisten en Medische huidspecialisten beschikken vaak ook over meer krachtige huidverzorgende machines, maar deze zijn niet altijd beter dan lichtere microdermabrasie apparaten.

Microdermabrasie prijs
De prijs voor een microdermabrasie behandeling varieert meestal per gezondheidscentrum. Bij een reeks behandelingen van bijvoorbeeld 6 is er vaak een aanbiedingen mogelijk, vraag hier gewoon naar. Een standaard behandeling duurt ongeveer 30 minuten en kun je tussen de boodschappen door ondergaan. Daarom noem ik het voor de grap ook wel eens mijn “lunch peel.” 😉

Zonnebrandcrème
Vergeet na behandeling echter nooit dat je het buitenste huidlaagje heb weggenomen. Deze laag beschermt je lichaam ook tegen de invloed van UV zonlicht. Ga de eerste dagen na de behandeling dan ook niet vol in de zon of naar het strand. Smeer en behandel je huid altijd goed met minimaal een lichte zonnebrandcrème, zelfs ook bij bewolkt weer.

Ook kun je zoals genoemd aanschaf van een microdermabrasie thuis set overwegen, maar verwacht hiervan niet direct hetzelfde resultaat als van een huidspecialist. Zie het thuisapparaat meer als een scrub behandeling, hier kun je overigens ook echt van genieten. Behandel jezelf of geniet samen met partner of vriendinnen thuis. Werk met weinig druk om huidirritatie te voorkomen, het apparaat moet het werk doen. En vergeet ook na een eigen behandeling niet om je zorgvuldig in te smeren een goede zonnebrandcrème.

Heb je nog aanvullende microdermabrasie tips? Vermeld ze hieronder met als kan een kleine uitleg. Als het mij wat lijkt, probeer ik het zelf vast direct uit! 😉


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes − = 2